Internetna odvajalnica

Rešujemo probleme internetne zasvojenosti

5 problemov uporabe interneta

računalniške igre
socialna omrežja
spletno nakupovanje
pornografija
igre na srečo

Kaj lahko naredim sam?

1. PLANIRAJ ČAS UPORABE RAČUNALINKA

Čas, ki ga vsak dan ali tedensko preživiš za računalnikom ali z mobilnim telefonom, si določi samostojno. Pravil se drži dosledno in natančno. Če se kljub prizadevanjem tvoj odnos do rabe interneta ne spreminja, si pomagaj z računalniškim programom za odvajanje oziroma razumno rabo interneta.

2. ODPOVEJ SE RAČUNALNIKU 1 DAN

Če je mogoče, si izberi vsaj eden dan v tednu, ko se povsem odpoveš računalniku. To naj bo dan za drugačne aktivnosti, vključno s športnimi.

3. AKTIVIRAJ STARE HOBIJE IN DEJAVNOSTI

Začni se ponovno ukvarjati s hobiji in dejavnostmi, ki si jih pred zasvojenostjo redno izvajal. Po potrebi si poišči novo vrsto zabave, naj bo to šport ali kakšna druga aktivnost.

4. VPRAŠAJ ZA POMOČ

Ne sramuj se svoje odvisnosti in z njo povezanih težav. O težavah se pogovori z bližnjimi in jih prosi za pomoč ter koristne nasvete. O zasvojenosti odkrito spregovori s starši, vrstniki ali bližnjimi, ki jim zaupaš.

5. VEČ SE DRUŽI V ŽIVO

Življenje ne poteka le na internetu. S prijatelji se lahko družiš tudi v živo, naj bo to na igrišču ali med prostočasnimi aktivnostmi.

6. SPREMENI NAČIN ŽIVLJENJA

Namesto računalnika preživi del dneva z dobro knjigo, pisanjem dnevnika ali pripravo okusne jedi, s katero presenetiš bližnje.

Kaj lahko naredijo starši?

1. PREDSTAVITE VAŠIM OTROKOM AKTIVNOSTI

Najstnikom predstavimo prostočasne aktivnosti, ki ne vključujejo uporabe računalnika.

2. OMEJI UPORABA INTERNETA

Najstnikom določimo dnevno omejitev uporabe interneta. Hkrati tudi sami upoštevamo dnevno omejitev rabe svetovnega spleta.

3. PRISKRBI STROKOVNO POMOČ

V primeru suma očitne zasvojenosti z internetom, preskrbimo mladoletniku strokovno pomoč, ki lahko vključuje programsko omejitev rabe interneta.

Rešitve za podjetja

OMEJI VSEBINO IN PROGRAME

Raziskave dokazujejo, da uporabljajo uslužbenci vsak dan pregledujejo različne spletne strani, ki škodijo tako njemu osebno, kakor tudi podjetju. Z definiranjem dovoljenih spletnih strani in programov se kvaliteta branih informacij in produktivnost radikalno poveča.

OMEJITE ČAS UPORABE SPLETNIH STRANI

Raziskave dokazujejo, da uporabljajo uslužbenci vsak dan od ene pa do treh ur internet v zasebne namene. Z omejitvijo internetne dostopnosti se produktivnost radikalno poveča.

Pogoji uporabe
Varstvo osebnih podatkov
Splošni pogoji spletne trgovine

Medico Veritas d.o.o.
Prečna ulica 2, 6230 Postojna

Davčna: SI-17996481
Matična: 6366759000
TRR: SI56 1010 0005 1941 846

KONTAKT

M | 040 / 70 60 15

E | info@medico-veritas.net


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/medicoveritas/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/medicoveritas/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373