SAVVY EKG

ZA ŠPORTNIKE

Kako intenzivno trenirate? Varno? Kaj pa, če ni varno za vaše srce?

Trening in vsakodnevni telesni napori pomembno obremenijo vaše srce. Do katere stopnje je ta obremenitev še varna za vas?

Poznate svoj ritem srca, ki vam pove tudi, kako dobro ste telesno pripravljeni?

Občutite bolečine v prsnem košu, nepravilno bitje srca, dušenje ob treningih oziroma tekmovanjih, nepojasnjen upad telesne zmogljivosti?

Dokazano je, da redna telesna aktivnost izboljša zmogljivost srčne mišice. Kakšna obremenitev je še na varni strani?

Vsaka telesna aktivnost ob svojih koristih skriva tudi številne pasti. Vanje se ujamemo vedno, kadar pozabimo, da je človeško telo zapleteno in kompleksno, sestavljeno iz številnih organov, njihove funkcije pa se povezujejo in dopolnjujejo. Vzroki za pretiravanje se skrivajo v preveliki motivaciji, nekritičnosti in tekmovalnosti.

 • Vse bolj priljubljeni maratoni, triatloni in podobni športni dogodki so zelo stresni in naporni za človeško telo. Aktivno spremljanje srčnega ritma in poslušanje svojega telesa že med pripravami je izjemnega pomena, da preprečimo najhujše.
 • Športni klubi, trenerji – Ali vas skrbi zdravje vaših adutov? Omogočite pravočasno diagnostiko in poskrbite za varno treniranje svojih varovancev. Izvedite meritve enkrat letno pri vseh vaših tekmovalcih. Rezultate športniki pokažejo na rednih zdravstvenih pregledih pri pooblaščenem zdravniku za prejem / podaljšanje zdravniškega potrdila za tekmovanje.
 • Kondicijski trenerji, trenerji v fitnesih, osebni trenerji,… Spremljajte napredek vaših športnikov, ali je intenzivnost treninga prenizka, morda previsoka. Zagotovo se soočate tudi s posamezniki s preveliko motivacijo, nekritičnostjo in tekmovalnostjo. Omogočite jim dodano vrednost k treningu in jim pokažite, da vam je pomembno njihovo zdravje.

Kar 90 odstotkov vseh smrtnih primerov v športu je posledica srčnih napadov: zaradi njih dva od 100.000 športnikov med 12. in 35. letom umreta vsako leto, v populaciji nasploh je to število bistveno nižje (0,7), kar desetkrat pa je smrt med športniki pogostejša pri moških kot pri ženskah. (www.dnevnik.si/1042669625)

Izbira prave telesne aktivnosti

Zdravo srce ima veliko kapaciteto in rezervo. Na neustrezno obremenitev pa se bo srce odzvalo. Opozorila so: nelagodje ob telesni aktivnosti, morda težka sapa ali neprijetna tiščoča bolečina za prsnico. Neupoštevanje opozorila in trmoglavo nadaljevanje telesne aktivnosti lahko privede do motenj pretoka v venčnih arterijah srca in celo do srčnega infarkta, ali pa se pojavijo tudi motnje srčnega ritma.

Med izvajanjem telesne aktivnosti moramo biti pozorni na odziv srca in telesa. Telesna dejavnost nam bo izboljšala telesno zmogljivost in zagotovila večjo kakovost življenja, zdravja. Kot pri vseh stvareh v življenju, je razumno uskladiti svoje želje, pričakovanja in zmožnosti.

Velikokrat vemo in znamo, pa žal ne naredimo.
Sedaj je pravi čas, da nekaj naredimo prav in preverimo delovanje srca v daljšem časovnem obdobju, med vsakodnevnimi opravili in med telesno aktivnostjo, intimo, spanjem.

Merilnik srčnega ritma Savvy EKG je medicinski pripomoček tako kot termometer, merilec krvnega tlaka ipd. in ga lahko uporablja več oseb.

To ni naložba le za vas osebno, temveč tudi za vašo ekipo.

Z redno telesno aktivnostjo okrepimo telo, napolnimo baterije in sprostimo duha. Naj bo telesna aktivnost varna in prijetna.

Spoznajte svoj ritem srca s Savvy EKG.

 

Kdaj uporabimo SAVVY EKG? 

Priporočamo uporabo pri:
 • Občutkih hitrega, počasnega ali nerednega srčnega utripa srca.
 • Imamo občasne omotice, ki bi lahko bile posledica motnje srčnega ritma.
 • Nepojasnjena obdobja zmanjšanja fizične zmogljivosti, kadar se sumi na spremembo srčne mišice, ki ni posledica zapore v venčnih arterijah srca.
 • Imate nepojasnjeno sinkopo ali omedlevico (nenadna kratkotrajna nezavest).
 • Zaznavate oteženo dihanje z neprijetnim občutkom ob fizični aktivnosti.
In dejavnikih:

staranje, stres, sladkorna bolezen, arterijska hipertenzija, srčno popuščanje, motnje srčnega ritma, debelost, alkoholizem, srčne in možganske kapi v družini.

Delovanje srca vidim in spremljam na telefonu

Aritmije ne "delajo" po naročilu.

Celo 72 ur je lahko prekratek interval

Skrb za srce družinskih članov

Ena skrb manj s Savvy EKG.

Preventiva.

Pravočasno skrbim za svoje zdravje.

Prve aritmije - 100 vprašanj

Savvy EKG je odgovor.

Enostavno natisnem EKG poročilo

in ga prinesem zdravniku na pregled.

Kako intenzivno treniram?

Kaj pa, če ni varno za moje srce?

Brez skrbi med tuširanjem

Meritve – EKG POROČILO – zdravnik

Mobilna naprava hrani zgodovino vseh meritev srčne aktivnosti in dogodkov, ki jih uporabnik sam označi. Z mobilno aplikacijo (MobECG) lahko enostavno izpišete EKG POROČILO za vašega zdravnika. Dolžino Ekg poročila določite sami in predstavlja zapis srčne aktivnosti vse do 30 minut. Izpis lahko naredite poljubnokrat in za poljubno število dogodkov.

Izpis lahko naredimo ob različnih obremenitvah na treningih, naporih ter časovnih intervalih pred in po treningu (preverjanje kondicijske pripravljenosti).

EKG poročilo (PDF) enostavno:

– pošljete po elektronski pošti ali

– natisnete, ter ga prinesete vašemu zdravniku.

Spoznajte svoj ritem srca s Savvy EKG.

UGODNOSTI OB NAKUPU

 • Nakup telefonskega aparata brez vezave po ceni 149 €.
 • Brezplačen dodaten paket elektrod za ponovno namestitev in uporabo aparata.
 •  Brezplačna poštnina.

Pogoji uporabe
Varstvo osebnih podatkov
Splošni pogoji spletne trgovine

Medico Veritas d.o.o.
Prečna ulica 2, 6230 Postojna

Davčna: SI-17996481
Matična: 6366759000
TRR: SI56 1010 0005 1941 846

KONTAKT

M | 040 / 70 60 15

E | info@medico-veritas.net


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/medicoveritas/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/medicoveritas/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373