Preventivni pregled dojk

Rožnati oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk – najpogostejšem raku pri ženskah. Pravočasno odkritje raka dojke in postavitev diagnoze sta pomembna za uspešno zdravljenje in dolgoročno napoved poteka bolezni.

V Sloveniji je rak dojk najpogostejša vrsta raka pri ženskah, saj predstavlja kar petino vseh vrst rakavih obolenj pri ženskah. V Sloveniji vsako leto zboli več kot 1000 žensk, okoli 400 pa jih zaradi te bolezni umre. Rak dojk ni izključno bolezen žensk, saj sta med obolelimi tudi eden do dva odstotka moških. Podobno kot v Evropi je tudi v Sloveniji ta rak najpogostejši vzrok smrti, ki jih pri ženskah povzročijo rakava obolenja. Slaba seznanjenost žensk s pomenom samopregledovanja in preventivnimi pregledi dojk je eden od razlogov, da številne prepozno obiščejo zdravnika.

rak dojk predstavlja

%

rakavih obolenj pri ženskah v Sloveniji
v Sloveniji letno zboli več kot

žensk
okoli

jih zaradi te bolezni umre
med obolelimi tudi

%

moških

Ultrazvok je enostaven, varen in neboleč način diagnostičnih preiskav.

Pri ženskah, ki so starejša od 30 let se za prvo preiskavo za opredelitev tipljivih zatrdlin dojk priporoča ultrazvočni pregled, saj je takrat struktura dojk gosta in zato z mamografijo slabše pregledna.

Ultrazvočni pregled se priporoča tudi ženskam v dvajsetih letih, katerih sorodnice v prvem kolenu so pred 50. letom zbolele za rakom dojk, za rakom dojk in jajčnikov, pa tudi tiste, ki imajo moške sorodnike z rakom dojk, saj je v tem primeru, tveganje za razvoj bolezni večje kot običajno.

V agenciji Medico Veritas organiziramo ultrazvočni in specialistični pregled dojk pri izjemno kakovostnem izvajalcu v neposredni bližini Slovenije, na Reki (Hrvaška).

Cena ultrazvoka in specialističnega pregleda obeh dojk je 71 €.

Pregled pa lahko prilagodimo vašim potrebam in željam.

Agencijska cena naročanja v tujini 12,00 €.

Pogoji uporabe
Varstvo osebnih podatkov
Splošni pogoji spletne trgovine

Medico Veritas d.o.o.
Prečna ulica 2, 6230 Postojna

Davčna: SI-17996481
Matična: 6366759000
TRR: SI56 1010 0005 1941 846

KONTAKT

M | 040 / 70 60 15

E | info@medico-veritas.net


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/medicoveritas/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/medicoveritas/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373